ANKARA / MAMAK - Cezeri Bilim ve Sanat Merkezi

24 Kasım Öğretmenler Günü

Eğitim ve öğretim; Çağın gereklerine uygun olarak sürekli gelişen, tecrübe ve birikimler ışığında yenilenen, insanı değerli kılan, toplumları yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreçtir.

Eğitim sürecinin temelinde yer alan öğretmenler, dünyanın her yerinde, öğrenme ve öğretme ihtiyacının karşılanmasında en temel unsurdur. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen.

Öğretmenlik mesleği, çocuk ve gençlerimize iyi birer rol model olmayı gerektiren, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin emek ve gayretlerine bağlıdır. Bu yönüyle Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılması, milli ve manevi değerlerimize bağlılıklarının artırılması, eğitimle gerçekleşecek ve ülkemizin, Başöğretmen Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş milletler seviyesinin üstüne çıkmasında en büyük pay sahibi hiç kuşkusuz öğretmenlerimiz olacaktır.

Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir gururla kutlarken "Türkiye Yüzyılı"na yakışır nesiller yetiştirmek ne mutlu ki siz değerli öğretmenlerimize nasip olmuştur. Sahip olduğunuz bu görevi layık ile yaparken Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi gücünüzü damarlarınızdaki asil kandan aldığınızı unutmayın.

Eğitim ordusunun neferleri öğretmenlerimizle, vatanını, milletini ve milli iradesini seven, sahiplenen nesiller yetiştirerek ve yol göstererek güçlü yarınlara ulaşabilecek, ülkemizin geleceğine yön verebileceğiz. Bu amaç ve gayeler ışığında bizler de kurumumuzda eğitim öğretim faaliyetlerini, azimli ve özverili bir şekilde yürütüyoruz.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Eğitim öğretimde öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizi; bireysel farklılık gözetmeksizin, milli ve manevi değerlerimize bağlı, araştırma, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek, üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmaktır. Bunu yaparken geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı, üreten, paylaşan, fikirlerini hoşgörü ortamında tartışabilen, bilim ve teknolojide geleceğe yön veren ve değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimize eğitimin mihenk taşı siz kıymetli öğretmenlerimizle ulaşabileceğimize inancımız tamdır.

Tarihimizden aldığımız güçle, yüce değerlerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda, yılmadan, yorulmadan yürüttüğümüz çalışmalarda en büyük başarı ve takdir şüphesiz öğretmenlerimizindir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Yine bu vesileyle Mesleğe yeni başlayan Öğretmenlerimize can-ı gönülden başarılar diliyor, bugünlere gelmemizde büyük emeği ve katkısı olan Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu günler dilerken,    ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi ve şehit öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.

26-11-202326-11-2023

Yayın: 26.11.2023 - Güncelleme: 26.11.2023 23:04 - Görüntülenme: 54